Brødremenigheden i Christiansfeld

Besøg verdenskulturarven i Christiansfeld

Byen blev grundlagt i 1773 af tyske brødremenighedsmedlemmer fra Herrnhut på foranledning af Kong Christian den Syvende. Herrnhutterne var dygtige håndværkere og handelsfolk, så de fik skabt den nye by Christiansfeld fra bogstaveligt talt bar mark.
Herrnhutterne byggede en by med sammenhængende arkitektur, konsekvent brug af bestemte materialer og farver samt sans for detaljer med rod i Herrnhutternes stærke kristne tro, der er omdrejningspunkt for både deres tankegang og byplanlægning, der har kirken og Gud i centrum.
Christiansfeld er nænsomt restaureret og skiller sig ud fra alle andre byer i Danmark med sin særlige og gennemførte kristne arkitektur. Med al sandsynlighed er Christiansfeld den bedst bevarede brødremenighedsby i verden.
En så markant kulturarv skal beskyttes, værnes om og bevares for eftertiden. Derfor arbejder Christiansfeld på at blive Danmarks fjerde medlem på Unescos liste over verdenskulturarv.

En gåtur i Christiansfeld er derfor en gåtur i et stykke verdenshistorie med noget nyt at opdage på hvert gadehjørne i midtbyen.

Oplev Christiansfeld på en helt ny måde med Christiansfelder Appen. Få historien om Christiansfeld og Brødremenigheden og gå på opdagelse i Christiansfelds gader. Oplev den unikke historie om husene og gaderne, og se de historiske billeder af hvordan det engang har set ud. Appen kan findes her

Opdateret af:

VisitKolding ibrs@visitkolding.dk
 

Kontakt

Adresse

Nørregade 14
6070 Christiansfeld

Telefon

+45 79791773

Fakta

  • Klassifikation

    • Unesco
    • Johanneskors

Del denne side