Brødremenigheden i Christiansfeld

Besøg verdenskulturarven i Christiansfeld

Byen blev grundlagt i 1773 af de tyske herrnhutere (Brødremenigheden) på foranledning af Kong Christian VII, deraf navnet Christiansfeld. Herrnhuterne var dygtige håndværkere og handelsfolk. De skabte en by med sammenhængende arkitektur, konsekvent brug af bestemte materialer og farver samt sans for detaljer med rod i deres stærke kristne tro, som er omdrejningspunktet for både tankegang og byplanlægning med kirken og Gud i centrum.

I dag er byen nænsomt restaureret og den specielle arkitektur, materialer og farver gør den til noget helt enestående. Især ved juletid, hvor man kan nyde de smukke herrnhuter stjerner med lys i, ophængt i gaderne omkring Prætoriustorvet og brønden ved kirken. Når det ikke er juletid, må man ”nøjes” med de smukke støbejerns lanterner som aftenbelysning i bykernen.

Brødremenigheden er en evangelisk-luthersk frimenighed med samme bekendelsesgrundlag som Den Danske Folkekirke. Brødremenigheden kaldes også herrnhutere, og disse kan føres helt tilbage til 1415. I dag virker Ældsterådet som menighedsråd.

Læs meget mere om Christiansfeld og Brødremenigheden her – kom selv en tur til denne helt specielle by, som den 4. juli 2015 blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

En spadseretur i byens centrum er en spadseretur i et stykke verdenshistorie med noget nyt at opdage på hvert gadehjørne.

Hvis du henter Christiansfelder App'en, kan du have informationerne om byen ved hånden og se de historiske billeder af, hvordan det engang så ud. App'n finder du her.

Del denne side

Opdateret af:

VisitKolding info@visitkolding.dk
 

Kontakt

Adresse

Nørregade 14
6070 Christiansfeld

Telefon

+45 79 79 17 73

Fakta

  • Klassifikation

    • Unesco
    • Johanneskors

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.4814558284801
Latitude : 55.356144212444