Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Kunst og design i Kolding

Design er en del af byen og en bydel i Kolding. Her finder I Designskolen Kolding, kunstmuseet Trapholt og ved Kolding Å ligger Design City Kolding i tilknytning til Syddansk Universitet som er blevet en designby i byen. Desuden har Kolding stribevis af små designvirksomheder og gallerier, der fuldender indtrykket af Kolding som et arnested for design, kunst og arkitektur. Sammensmeltningen ses bedst i Latinerkvarteret, hvor kulturkomplekset Nicolai med Nicolai Biograf & Café, Nicolai Kunst & Design, Nicolai Scene, Nicolai for Børn, Koldings stadsarkiv og House of Design forener design, kunst, kultur og historie i historiske skolebygninger i hjertet af Kolding.

Bliv udfordret af kunsten i Kolding

Kunst og design finder du mange steder i Kolding, tag gerne børnene med rundt og oplev en skattejagt på Trapholt hvor børnene kan deltage i en anderledes skattejagt, eller gå på opdagelse i PilfingerZoner der er rundt omkring på Trapholt. Koldinghus er også for børn med skattejagt og udklædning. 

Trapholt Kolding

Kunstmuseet Trapholt

Kunstmuseet Trapholt og udsigten over Kolding Fjord er kunstværker i sig selv. Snyd ikke dig selv for en enestående oplevelse på Kunstmuseet Trapholt, hvor der

er særudstillinger med både danske og internationale kunstnere, designere og arkitekter. 

Design når det er bedst

Kunst i storslåede rammer

Majestætiske Koldinghus

Koldinghus blev etableret som et fæstningsværk i 1200-tallet og står idag som en enestående attraktion med store oplevelser indenfor historie, arkitektur, kunst, design og events.

Christiansfeld - et kunstværk i sig selv

Christiansfeld blev i 2015 optaget på UNESCO`S Verdensarvsliste og er nu en af de 1028 verdensarvssteder i verden, hvoraf de 7 ligger i Danmark.  Christiansfeld blev grundlangt i 1773, og er bygget op omkring den centrale plads foran Brødremenighedens kirke. Få en guidede rundtur hver lørdag kl 13 op oplev den særlige stemning der er i den levende UNESCO by.  

Brødrehusets baghave

Flot arkitektur i Christiansfeld

Oplev en unik og karakteristisk arkitektur og kulturhistorie, som bl.a. kan opleves på de guidede byvandringer og ved et besøg hos Christiansfeld Centret.

Kirken i Christiansfeld

Kulturarv i Christiansfeld

Læs her mere om kulturen i Christiansfeld, om grundlæggelsen af byen og den særprægede arkitektur.