Byvandring i Christiansfeld

Kom på en historisk byrundvisning i Christiansfeld med guide, der på inspirerende vis fortæller om byens historie, Brødremenigheden i Christiansfeld og om honningkagerne, som byen er berømt for.

Vi samles på Kirkepladsen ved Brønden
På byvandring i Christiansfeld følger vi de lige gader og smukke bygninger.
Vi vil bl.a. besøge Brødremenighedens Kirke ”Salshuset” og kirkegården ”Gudsageren”, hvor det er en helt speciel oplevelse at gå ad de vinkelrette stier indrammet af Lindetræer.

Christiansfeld er en forunderlig by
Byen er planlagt og opført for 240 år siden af Herrnhuterne som hovedkvarter for Brødremenigheden i Danmark og opkaldt efter Kong Christian VII.

Arkitektonisk ses Christiansfelds lige ikke i Danmark. En stram og harmonisk arkitektur danner rammen om et roligt og grønt byrum.
Med sine lige gader og smukke bygninger, samt den enestående og smukke Kirkeplads, er Christiansfeld en arkitektonisk perle.

Brødremenighedens Kirke
Kirken er præget af enkelthed. Det store rum (Salen) er Danmarks største kirkesal uden bærende søjler og kan rumme 1000 personer.

Udsmykningen er enkel: Det store rum er holdt helt i hvidt, uden alter, døbefont og vægudsmykning. Eneste udsmykning er de gamle håndsmedede lysekroner fra 1776. Trægulvet er ubehandlet og bestrøet med sand. Der findes ingen prædikestol men derimod et liturgibord.

Kirkegården Gudsageren
Brødremenighedens kirkegård er anlagt i korsform. Der findes ingen familiegravsteder; søstrene hviler til højre og brødrene til venstre - nøjagtig som menigheden sad i kirken engang. Gravene er alle ens – et symbol på, at alle er lige efter døden.

Varighed: 1½ time
Pris: 1000 kr. for grupper op til 25 personer
Velegnet til: Alle (NB! Turen rundt i byen har en længde på ca. 2,5 km)
Booking: Gennem Christiansfeld Centret www.christiansfeldcentret.dk

Del denne side

Opdateret af:

VisitKolding info@visitkolding.dk
 

Kontakt

Adresse

Nørregade 14
6070 Christiansfeld

Telefon

+45 79791773

Fakta

  • Type

    • Guidede ture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.486943
Latitude : 55.355639