Byvandring i Christiansfeld

Kom på en byrundvisning i Christiansfeld med guide, der på inspirerende vis bl.a. fortæller om Brødremenigheden i Christiansfeld og om honningkagerne, som de er berømte for i byen.

Vi samles på Kirkepladsen ved Brønden
På byvandring i Christiansfeld følger vi de lige gader og smukke bygninger.
Vi vil bl.a. besøge Brødremenighedens kirke og kirkegården Gudsageren, hvor det er en helt speciel oplevelse at gå ad de vinkelrette gange indrammet af Lindetræer.

Christiansfeld er en forunderlig by
Byen er planlagt og opført for 230 år siden af Herrnhuterne som hovedkvarter for Brødremenigheden i Danmark og opkaldt efter kong Christian VII.

Arkitektonisk ses Christiansfelds lige ikke i Danmark. En stram og harmonisk arkitektur danner rammen om et roligt og grønt byrum.
Med sine lige gader og smukke bygninger, samt den enestående og smukke kirkeplads, er Christiansfeld et arkitektonisk klenodie.

Brødremenighedens Kirke
Kirken er præget af enkelthed. Det store rum (Salen) er Danmarks største kirkesal uden bærende søjler og kan rumme ca. tusind personer.

Udsmykningen er ret enkel: Det store rum er holdt helt i hvidt, uden alter, døbefont og billeder. Eneste udsmykning er de gamle håndsmedede lysekroner fra 1776. Trægulvet er ubehandlet og bestrøet med sand. Der findes ingen prædikestol, men derimod et liturgibord.

Kirkegården Gudsageren
Brødremenighedens kirkegård er anlagt i korsform med brede vinkelrette gange, indrammet af Lindetræer. Der findes ingen familiegravsteder; søstrene hviler til højre og brødrene til venstre -  nøjagtig som menigheden sidder i kirken. Gravene er ens som symbol på, at alle er lige efter døden.

Varighed: 1½ time
Pris: 1000 kr. for en gruppe op til 25 personer
Velegnet til: Alle

Del denne side

Opdateret af:

VisitKolding info@visitkolding.dk
 

Kontakt

Adresse

Nørregade 14
6070 Christiansfeld

Telefon

+45 79791773

Fakta

  • Type

    • Guidede ture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.486943
Latitude : 55.355639