Kunst og design i Kolding

Design er en del af byen og en bydel i Kolding. Her finder I Designskolen Kolding, kunstmuseet Trapholt og ved Kolding Å ligger Design City Kolding i tilknytning til Syddansk Universitet som er blevet en designby i byen. Desuden har Kolding stribevis af små designvirksomheder og gallerier, der fuldender indtrykket af Kolding som et arnested for design, kunst og arkitektur.

Sammensmeltningen ses bedst i Latinerkvarteret, hvor kulturkomplekset Nicolai med Nicolai Biograf & Café, Bygning 5, Nicolai Scene, Nicolai for Børn, Kolding stadsarkiv forener design, kunst, kultur og historie i historiske skolebygninger i hjertet af Kolding.

Bliv udfordret af kunsten i Kolding

Kunst og design finder du mange steder i Kolding, tag gerne børnene med rundt og oplev en skattejagt på Trapholt hvor børnene kan deltage i en anderledes skattejagt, eller gå på opdagelse i PilfingerZoner der er rundt omkring på Trapholt. Koldinghus er også for børn med skattejagt og udklædning. 

Er du på tur rundt i Koldings gader kan du i denne folder læse om nogle af de mange spændende kunstværker du finder i Kolding midtbyen.  

Kunstmuseet Trapholt

Kunstmuseet Trapholt - En unik designoplevelse

Kunstmuseet Trapholt og udsigten over Kolding Fjord er kunstværker i sig selv. Snyd ikke dig selv for en enestående oplevelse på Kunstmuseet Trapholt, hvor der er særudstillinger med både danske og internationale kunstnere, designere og arkitekter.

Kunst i storslåede rammer

Majestætiske Koldinghus

Koldinghus blev etableret som et fæstningsværk i 1200-tallet og står idag som en enestående attraktion med store oplevelser indenfor historie, arkitektur, kunst, design og events.

Christiansfeld - et kunstværk i sig selv

Christiansfeld blev i 2015 optaget på UNESCO's Verdensarvsliste og er nu en af de 1028 verdensarvssteder i verden, hvoraf de syv ligger i Danmark. Christiansfeld blev grundlagt i 1773 og er bygget op omkring den centrale plads foran Brødremenighedens kirke. Få en guidet rundtur hver lørdag kl 13.00 og oplev den særlige stemning der er i den levende UNESCO-by.

Brødrehusets baghave

Flot arkitektur i Christiansfeld

Oplev en unik og karakteristisk arkitektur og kulturhistorie, som bl.a. kan opleves på de guidede byvandringer og ved et besøg hos Christiansfeld Centret.

Kirken i Christiansfeld

Kulturarv i Christiansfeld

Læs her mere om kulturen i Christiansfeld, om grundlæggelsen af byen og den særprægede arkitektur.