Historiske Kolding

Der findes flere historiske perler omkring Kolding. Det gamle kongeslot, Koldinghus, er en central del af Danmarks historie gennem 800 år. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse. En tur i det gamle grænseland lige syd for Kolding er en rejse i danmarkshistorien. Her er der mulighed for at besøge den gamle Brødremenighedsby Christiansfeld eller man kan aflægge Skamlingsbanken et besøg. Skamlingsbanken er natur og danmarkshistorie i smuk forening. Banken er Sønderjyllands højeste punkt med en enestående udsigt og har siden 1843 været en af landets vigtigste nationale og folkelige samlingssteder.

Kolding - historiske oplevelser

I Kolding finder du Jyllands sidste kongeborg, den historiske Skamlingsbanken og UNESCO-byen Christiansfeld. 

Majestætiske Koldinghus

Koldings historie begynder i 1231 under Kong Valdemar. I Middelalderen udgjorde Kolding den vigtigste grænseby mod hertugdømmerne i syd, og de danske konger opholdt sig ofte på Koldinghus

Skamlingsbanken

Sønderjyllands højeste punkt, der ligger 113 meter over havet. Fra Skamlingsbanken er der en fantastisk udsigt over Lillebælt og turene rundt i området byder på et rigt fugle- og planteliv.

Oplev historien selv

Christiansfeld

Besøg Christiansfeld

Christiansfeld er kendt i hele landet for sine lækre honningkager og formodentlig den første by i Danmark, der er bygget efter en decideret byplan af de tilrejsende Herrnhutere.

Se historien fra en anden vinkel

Historien i Kolding kan også opleves fra en anden vinkel. I Kolding Miniby kan man gå gennem gaderne i det gamle Kolding og opleve stemningen fra 1860´erne, eller besøg Koldings mange kirker og få et indblik i kirkens historie.