Gå til indhold
Kolding Offentligtransport

Offentlig transport

Foto: Visit Kolding

Læs om de offentlige transportmuligheder i Kolding

Tag offentlig transport rundt i Kolding området

I Kolding området er der rig mulighed for at komme rundt med offentlig transport. Både busforbindelserne og togforbindelserne er gode, og der er mange busstoppesteder placeret rundt i både Kolding by, men også i byerne omkring Kolding. Centralt placeret i Kolding centrum lige ved siden af banegården, finder du busterminalen, hvor langt de fleste busser kommer igennem.  

Bussernes og togenes køreplaner finder du her Køreplan Kolding Kommune eller her søg din rejse på Rejseplanen.dk

 

Spørgsmål og svar når du skal tage bussen i Kolding området

Hvordan får jeg bussen til at tage mig med?

  • Du skal stille dig ved stoppestedet, og give chaufføren tegn til at du skal med

Hvordan køber jeg en billet?

  • Du kan købe en billet i bussen, og på din mobiltelefon. På billetten kan du læse startzonen og det antal zoner fra startzonen, som billetten gælder til. Du kan også se på billetten hvor længe den er gyldig. Når du køber billet i bussen, kan du udelukkende betale kontant og altså ikke med kort- vær opmærksom på at chaufføren ikke er forpligtet til at tage imod store sedler.

Mobil billet

  • For at kunne købe en mobilbillet skal du først hente Sydtrafik mobilbillet app på app store eller Google play. Når du køber en mobilbillet er gyldighedstiden den samme, som ved en almindelig billet. Det er meget vigtigt at billetten er modtager inden du stiger på bussen.

Hvad er priserne?

  • Prisen for en rejse afhænger af hvor mange zoner du rejser. Brug rejseplanen.dk til, at finde antal zoner og prisen for rejsen. En betalende voksen kan have 2 børn med under 12 gratis. Et betalende barn kan have et barn under 12 år gratis med.

 

Hvem skal jeg kontakte?

  • Du kan kontakte Sydtrafiks kundecenter på tel. +45 7010 4410

Mandag-fredag: 6.15-18.00

Lørdag: 9.15-17.00

Søndag: 10.15-17.00

  

Spørgsmål og svar når du skal tage toget med DSB

 

Hvordan køber jeg en billet?

  • Du kan købe din billet ved billetautomaterne, som er placeret på banegårdene. Derudover kan du på Kolding banegård købe din billet i 7eleven som ligger på banegården. Der kan ikke betales med kontanter når du køber din billet i billetautomaterne. Derudover skal du være opmærksom på, at der ikke kan købes billet i togene. Hvis du rejser uden gyldig billet, medfører det en kontrolafgift på 750 kr.
  • Derudover kan du købe din billet på DSB.dk inden rejsen og printe billetten ud.   

 

Hvad er priserne?

  • Priserne afhænger af hvor mange zoner du rejser. Brug rejseplanen.dk til, at finde antal zoner og prisen for rejsen. En betalende voksen kan have 2 børn under 12 med gratis. Et barn, som rejser på børnebillet, kan have en et barn under 12 med på rejsen gratis.

 

Hvem skal jeg kontakte?

  • Du kan kontakte DSB kundeservice på Tel. +45 7013 1415 

 

 

 

Share your experiences with us: