Oplevelser Koldinghus

Koldinghus-oplevelser

Koldinghus - kongeborg med mulighed for middag, fægtning og slotsløb

Middag i Riddersalen

Giv dine gæster en helt særlig og eksklusiv oplevelse i forbindelse med en konference i Kolding og book en middag i Riddersalen på Koldinghus. Salen bliver oplyst af stearinlys i lysekronerne og vi kan sørge for levende musik under middagen. De er også mulighed for at bestille et indlæg med fægtning i kirkesalen eller udenfor.

Remæssancedansen

Vi tilbyder gruppeundervisning i Riddersalen i renæssancedansen ”Pavane di Koldinghus”, der er specielt koreograferet til slottet af dansemesteren Børge Jensen. Pavane stammer fra Spanien. Herfra bredte den sig til alle Europas hoffer, hvor adelen lærte at danse den. Det var en langsom og værdig processions-dans, der kræver smukke klæder, og som egner til at blive udført på dansegulvet i en riddersal.

Renæssance-fægtning

Prøv kræfter med 1600-tallets fægtekunst på slottet. Vi tilbyder fægteundervisning for grupper med lette øvelser for begyndere, fægteopvisning og præsentation af relevante kampformer samt kampshow med op til 8 aktører. Man kan også booke fægtningsopvisning i forbindelse med et arrangement på slottet.

Slotsløb

Løbet er udformet som en konkurrence, hvor gruppen inddeles i mindre teams, der skal samarbejde om at løse forskellige opgaver rundt på hele slottet. Der indledes med en fælles introduktion til Koldinghus og afsluttes med en fælles gennemgang af besvarelserne og præmiering.

Tema-omvisninger

For grupper kan der arrangeres om visning af en times varighed. Rundvisningen kan tage udgangspunkt i f.eks. museet og dets historie, i restaureringen og arkitekturen eller i en aktuel særudstilling. Der er også mulighed for at få en omvisning af selveste Dronning Dorothea.

Da Vinci- Koden

Med Koldinghus som historisk kulisse byder vi velkommen til en verden af mystiske koder, kryptiske opgaver og gådefulde hemmeligheder.

Del denne side