Lejrskoler i Kolding-området

Kolding har masser at byde på som passer perfekt til folkeskolens forskellige klassetrin. Her finder I underholdning, historiske attraktioner, natur, teambuilding-aktiviteter og meget mere.

Kolding ligger centralt i trekantsområdet og er lettilgængelig via motorvejen eller med tog. Der er god infrastruktur med gode tog-og busforbindelser samt gode cykelruter, så I har mulighed for at opleve hele Kolding. Byen emmer af historie og natur men er samtidig moderne med masser af kulturoplevelser. En perfekt kombination af relevant undervisningsmateriale og nye oplevelser. 

Forslag til 1-dags program med fokus på historie:

Museet på Koldinghus.
Det gamle kongeslot Koldinghus har spillet en central del af Danmarks historie gennem 800 år og ligger højt og centralt placeret i Koldings midtby. Der er årligt udstillinger i verdensklasse med oplevelser indenfor historie, arkitektur, kunst og design. Tag også turen op i kæmpetårnet og nyd den fantastiske udsigt over Kolding centrum og Slotssøen. Her er der gratis entre for klasser der bruger besøget som led i undervisningen. Klassebesøg skal dog anmeldes til Koldinghus på forhånd af hensyn til planlægning. Det er muligt at få et kvarters introduktion til Koldinghus eller en times rundvisning af de erfarne medarbejdere og for skoler udenfor Koldings skoledistrikt koster dette 675 kr.

Stjerneløb i Kolding by
Lad Visit Koldings erfarne guider tage jer med på et spændende by-løb hvor I skal finde forskellige historiske steder i midtbyen og finde svar på forskellige historiske spørgsmål. På denne måde bliver læringen interaktiv for eleverne og de får mulighed for at opleve byen fra en anden vinkel. Samtidig med at der kommer historisk viden ind under huden på dem bliver de samtidig også tvunget til selv at orientere sig i en fremmed by.

Forslag til 3-dages besøg i Kolding

Dag 1 - Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Lær om sygeplejens historie og hvordan forebyggelse, behandling og pleje udspringer af gældende syn på og viden om sundhed og sygdom, samt enhver tids formåen til at handle derefter. Museet rummer desuden forskellige samlinger og fortællinger, hvormed det moderne nuværende liv kan sættes i perspektiv til tidligere tiders sygdomme og på den måde har eleverne mulighed for at få en bedre forståelse for, hvad det vil sige at arbejde aktivt på opretholdelse af egen og andres sundhed. 

Dag 2 for yngre klassetrin - Nicolai for børn

Børnekulturhuset Nicolai for børn, er for børn i alderen 2-12 år og giver mulighed for spændende oplevelser, kreative udfordringer og kulturelle aktiviteter. Huset byder desuden på flere kreative værksteder, hvor børn og voksne kan male og modellere, klippe og klistre, hamre og banke - og meget mere.

Dag 2 for ældre klassetrin - Christiansfeld

Besøg verdenskulturarven i Christiansfeld - stemningen og historien gør et besøg i Christiansfeld til en ganske speciel oplevelse. Her er mulighed for at gå i dybden med den evangeliske Frimenighed Brødremenigheden, den specielle og særkendte arkitektur som er gennemgående i hele byen, naturen i det fredede anlæg Christinero.

Dag 3 - Natur

Nyd naturen med en vandretur ud i Kolding Ådal eller på cykeltur ud langs de mange landeveje. Bliv inspireret af naturbrochuren hvor i kan læse mere om de forskellige ruter og de oplevelser I kan finde i Kolding. Dette er dog kun et udpluk, da der findes mange andre spændende oplevelser for jeres klasse i Kolding.

Har du brug for mere inspiration kan du læse mere om de andre oplevelser her på siden og I er altid velkomne til at kontakte Visit Kolding for mere information på info@visitkolding.dk eller 7633 2111.

Del denne side

Hvor skal vi bo?

Danhostel Kolding  og Kolding City Camp  har specialiseret sig i overnatninger til grupper henvendt specifikt til folkeskolerne. Se oversigt over campingpladser og sporteller i Kolding.

Oversigt - lejrskoler

Oversigt - lejrskoler

Koldinghus

Koldinghus

Trapholt

Sygeplejehistorisk Museum

Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Landbomuseet

Landbomuseet Kolding

SlotssøBadet

Nicolai for Børn

Nicolai for Børn

Harteværket

Harteværket i Kolding

Christiansfeld

Christiansfeld

Naturruter i Kolding

Download Naturruter i Kolding eller hent den hos Visit Kolding.

Stjerneløb

Stjerneløb i Kolding. Lær byen at kende på en spændende og aktiv måde med udgangspunkt i nogle koldingrelaterede opgaver.