Børn i Geografisk Have
EFTERÅRSFERIE

for børn i Kolding

Børn på græsset på Koldinghus

Kolding byder på masser af spændende oplevelser i efterårsferien. Der vil være et væld af aktiviteter, events og attraktioner for både børn og voksne. 

Koldinghus for børn 
Tag på en tidsrejse tilbage i tiden til det gamle kongeslot, Koldinghus! Gå i de danske kongers og dronningers fodspor, som har haft deres gang på stedet og oplev de historiske omgivelser ligesom dem, som boede her for hundrede af år siden. Koldinghus er fuld af mysterier og hemmeligheder, som venter på at du afslører dem. Når du vandre rundt på slottet vil du glemme nutiden, og blive tager med tilbage til tidligere århundreder. 

Du finder et rum på vej op til tårnet, som du må ikke gå glip af. Lokalet skjuler en samling af gammelt legetøj, som børnene brugte for længe siden. Kig ind og se om du kan genkende dem alle. Vi garanterer, at du vil blive overrasket over oplevelsen, når du sammenligner dit eget yndlingslegetøj med det, som er mere end hundrede år gammelt.
 

Koldings mange aktiviteter for børn

Kolding Åsteder for børn

Kolding Å snor sig gennem Kolding by. Langs åen finder du et sammenhængende stisystem, hvor der undervejs er lavet en række spændende byrum – Åsteder ...

Happie's Legeland, indendørs

Happie's Legeland i Bowl'n'Fun Kolding byder på mange timers sjov underholdning for de yngste. Alt lige fra trampoliner, hoppeborg, rutchebaner, boldb...

Bowl'n'Fun Kolding. Legeland

Hos Bowl’n’Fun kan I meget mere end at bowle. Prøv bl.a. de spændende og nervepirrende Escape Rooms , skydesimulator , Happies Legeland for de s...

JUMP’IT – Kolding Trampolinpark

En sjov og udfordrende trampolinaktivitet for hele familien, hvor tyngdekraften ikke længere gælder! Om du er en inkarneret adrenalin-junkie, en famil...

Harteværket er et moderne oplevelsescenter, for både voksne og børn. Her er der mulighed for at gå på opdagelse i vand, energi og bevægelse og opdage de kræfter der er på spil når man blander disse ting.
Harteværket ligger meget tæt på Kolding i Kolding Ådal og anses for at være en af Koldings naturperler. Udover at forske i vand og energi indbyder naturen til gå og cykel ture i nærområdet.
Kraftværket er stadig i brug og producerer strøm til Kolding, man kan komme helt ind i tubine hallen og se hvordan vandet laver strøm.
Her er noget for både store og små - en interaktiv sandkasse, en vandlegeplads hvor man selv er med til at få vandet til at løbe de rigtige steder hen og man kan udfordre fysikkens love i vandmaskiner.
Her er mulighed for at spise sin madpakke i madpakkehuset, hvor man også på de kolde dage kan tænde op i brændeovnen. Madpakkehuset kan ikke reserveres. 

Aktiviteter for børn i Kolding

Christiansfeld - også for børn

Oplev UNESCO Verdensarv helt tæt på når du går rundt i gaderne i Chrisitansfeld. De lange lige gader og den helt unikke arkitektur giver en unik stemning som kan mærkes.  I Christiansfeld centret står de altid klar med skattejagt eller andet sjov for børn.

Kolding Skatepark

Midt i Kolding ved Klostergade ligger Skaterbanen - som efter en designproces i samarbejde med skaterne blev indviet i juni 2013. Her ses et godt ekse...

Kolding Fodboldgolf

Fodbold golf er ideelt til forskellige arrangementer lige fra polterabend til skolearrangementer.  Alle kan være med. Her får du en sjov og hyggelig d...

Bramdrupdam Fodboldgolf

Fodboldgolf er frisk luft, sjov og motion for hele familien. Konkurrer om, hvem der anvender færrest spark på den 18-hul lange bane fyldt med forhindr...

Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Dansk Sygeplejehistorisk Museum er Danmarks eneste fagmuseum om sygepleje. Udstillingerne viser sygeplejens, patientens og sundhedssystemets historie ...

Geografisk Have for børn

Foto: Geografisk Have

Besøg Geografisk Have i Kolding

Geografisk Have er en 14 ha stor oplevelsespark og botanisk have. 

Haven har mange gæster i alle aldre. De mindste er især glade for havens dyrefold med klappegeder, ponyer, mini grise og andre dyr. Der er 2 legepladser og en junglesti, hvor man kan gå på opdagelse.

En 100 år gammel have med store gamle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder, urter og ikke mindst roser kan ses i haven. Du kan opleve den prisbelønnede Rosenhave med over 500 roser, et rosarium med historiske roser og en række vilde roser, indført af Aksel Olsen, havens grundlægger. I Syvdalen venter spændende naturoplevelser med grotter, bæk og kvidrende fuglesang.
En helt særlig oplevelse er Kolding Miniby, som er en samling af 400 miniature huse i størrelsesforholdet 1:10, som illustrerer det bymiljø, der var i Kolding by i perioden fra 1860 til 1870. Her kan du bla. Opleve Koldinghus, det gamle sygehus og det gamle rådhus. Alle huse er bygget af pensionister og efterlønnere, som gerne fortæller om dette særlige område i haven.
I temahaverne kan du få inspiration til din egen have. Der er en økologisk køkkenhave, en naturhave, en krydderurtehave og flere andre haver.

Nicolai for børn

Foto: VisitKolding

I Nicolai komplekset vil du opleve et oplevelsesunivers med højt til loftet. Huset rummer 1300 kvm, som er indrettet med henblik på børns aktivitet og deres innovative skaberkraft. 
Start turen i Junglen og bliv en del af Mowglis verden når du klatrer i de grønne lianer, som løber fra gulv til loft eller hopper fra en farverig ø til den næste. Lyder det ikke sjovt at nyde naturen indendørs? Tag dine venner med, så legen bliver endnu bedre.
Det uforglemmelige eventyr fortsætter i Grotten, hvor du gennem magi kan forvandle dig til den smukkeste prinsesse eller den modigste ridder. Lad fantasien få frit løb i teaterrummet, besejr den onde drage og bliv helten af Grotten.
Men spændingen stopper ikke her. Hvis du går op på første sal, finder du det professionelle værksted, hvor du kan male og modellere, klippe og klistre, hamre, banke og arbejde med hundredvis af forskellige materialer for at skabe dit drømmelegetøj. Farver, former og størrelser sætter ingen grænser, så kom i gang, byg din superbil eller dukkehus med dit helt eget design og tag dit nye legetøj med hjem, hvis du vil.
Trænger du til af slappe af? Så byder øverste etage på et sanseligt univers designet af den anerkendte illustrator og børnebogsforfatter Cato Thau-Jensen.