Gå til indhold

Geocaching | GPS Skattejagt i Kolding

Foto: VisitKolding

I Kolding og omegn er der godt muligheder for at gå på skattejagt. Der er smuk natur og bynær skove hvor du kan opleve Geocaching som er en aktivitet for både børn og voksne. Så tag familien med en tur i skoven og gå på opdagelse efter skattene. 

Hvad er geocaching?

Geocaching er en voksende familiesport, en moderne form for skattejagt, hvor man ved hjælp af en app eller GPS finder skatte (også kaldet caches). Her kan hele familien være med - på tværs af alder og køn, så pak rygsækken og gå på jagt efter skatte i og omkring Kolding.
Mange af cachene er gemt på steder, hvor man kan få en særlig natur- eller kulturhistorisk oplevelse.

Geocaching for børn

Foto:VisitKolding

Geocaching direkte på din smartphone


Den mest benyttede hjemmeside til at udpege sig et cachemål er geocaching.com. Her finder I et link til en geocaching-app, som kan downloades gratis på en smartphone. I appen findes et kort over skattene, så I nemt kan søge efter caches i netop det område, I gerne vil bevæge jer i. Til de fleste caches er der også et hint til, hvor den skal findes.

Alternativt kan man på biblioteket låne en GPS til eventyret - Lån en GPS på Kolding Bibliotek

Geocaching i naturen

Foto:VisitKolding

dreng finder en skat paa Geocaching

Foto:VisitKolding

Dame paa geocaching

Foto:VisitKolding

Geocacher, som skattene kaldes, er skjult i 191 forskellige lande på alle syv kontinenter også på Antarktis !

Når man finder skatten (cachen), som typisk er en lille plastikbeholder, kan man logge sit besøg i logbogen man finder inde i skatten. Heri skriver skattejægeren, at man har fundet skatten på geocaching, hvornår og hvor mange der deltog i skattejagten. I nogle caches er der en lille ting, typisk små plastikting, som alle har liggende i skuffen derhjemme. Husk, hvis du tager noget fra skatten, så efterlad noget af tilsvarende eller større værdi til den næste. I pakker derefter cachen sammen igen og lægger den tilbage, hvor I fandt den. 
Der er også andre former for geocaching og caches. Multicaches indeholder flere stop på en geocaching-tur, inden I finder den endelige cache, såfremt I vil udfordres mere. Er geocaching helt nyt for dig kan du blive klogere ved at læse guiden. Guide til Geocaching

Kombiner spændende skattejagt med kultur og natur

Langs Kolding Å og Vester Nebel Å har flere naturgenopretningsprojekter forbedret naturen og oplevelserne langs åen. Langs Seest Mølleå og Dalby Møllebæk er det kuperede terræn en oplevelse værd.
I Marielundskoven kan du gå en tur om den gamle møllesø og se resterne af den romantiske have.

Læs mere om naturoplevelser på Oplev Kolding

Harteværket

En naturperle i udkanten af Kolding midtby. Her er mulighed for flere forskellige ruter ud i naturen. Følg ådalen ind til Kolding midtby eller gå af Hartesløjfen forbi Ferup Sø og Dybvadbro Station helt ind til Marielundssøen i centrum af Kolding. 

 

Kanoer ved Harteværket

Foto:Harteværket

Ordet Geocaching refererer til GEO for geografi, og ordet CACHING som bruges om at gemme og skjule forsyninger i forbindelse med f.eks. vandring.

God skattejagt!

Share your experiences with us: