VisitKolding

Harteværket

Harteværket er et af Koldings nyeste oplevelsescentre. Her er aktiviteter og oplevelser om vand, energi og bevægelse. 

Kun 3 kilometer uden for byen ligger Harteværket - et oplevelses center for både børn og voksne. 

Her får du rig mulighed for at blive klogere på energi, vand og bevægelse i flotte historiske rammer. Tag gerne din medbragte mad med og spis den i madpakkehuset. 

Harteværket er en vandkraftcentral - Vandet driver turbinerne, der via generatorerne omdanner vandets faldkraft til elektricitet.

Vandlegeplads ved Harteværket
Madpakkehus Harteværket
Kano ved Harteværket

Harteværket er en attraktion for både voksne og børn.

Inde i den flotte historiske bygning kan du på helt tæt hold, opleve vand lave strøm. Hvis du er heldig er der nok vand til at de store turbiner går i gang. 
Den interaktive sandkasse indbyder til masser af leg mens de voksne kan gå på opdagelse i udstillingen med el-apparater fra gammel tid. 

De smukke omgivelser omkring Værket indbyder til gåture og ophold i den fantastiske natur. 
Besøg vandlegepladsen, med mange timers leg eller den nye trampolinpark med hele 8 forkellige trampoliner. Gå en tur langs det store rør hvor vandet ledes ind til turbinerne med op til 6.000 liter vand i sekundet. 

Hos Harteværket kan du leje en kano eller en kajak og sejle hele vejen ind til midtbyen. Nyde naturen på en anden måde, spis frokost i midtbyen og sejl tilbage igen. I kan også sejle ud under motorvejsbroen og  nyde jeres medbragte mad. 

Der er forskellige ruter I kan sejle med forskellige længder, alle med mulighed for at ligge til forskellige steder og nyde naturen på land og spise en madkurv. 

I Kolding midtby ligger I til helt inde ved Søndertorv, hvor der er kanopladser, så I kan nyde forkosten ved en af de nærliggende cafeer eller gå en tur rundt i midtbyen. 

Se turmulighederne på Harteværkets hjemmeside og book også her din kano. Få også et overblik over hvor langt I kan nå på turen, husk at Harteværket ligger opstrøms så der skal beregnes mere tid når I skal sejle kanoerne tilbage til Harteværket. 

Harteværket i Kolding - Vandlegepladsen
Kanoer ved Harteværket
Tubinerne ved harteværket

Læs mere om Harteværket her

Harteværket blev taget i brug kort efter 1. Verdenskrig og leverer stadig el til Kolding by.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Alpedalsvej 107 A

6000

Koordinater

Længdegrad : 9.425196

Breddegrad : 55.501833