Harteværket

Harteværket er et af Koldings nyeste oplevelsescentre. Her er aktiviteter og oplevelser om vand, energi og bevægelse. 

Kun 3 kilometer uden for byen ligger Harteværket - et oplevelses center for både børn og voksne. 

Her får du rig mulighed for at blive klogere på energi, vand og bevægelse i flotte historiske rammer. Tag gerne din medbragte mad med og spis den i madpakkehuset. 

Harteværket er en vandkraftcentral - Vandet driver turbinerne, der via generatorerne omdanner vandets faldkraft til elektricitet.

Vandlegeplads ved Harteværket
Madpakkehus Harteværket
Kano ved Harteværket

Harteværket er en attraktion for både voksne og børn.

Inde i den flotte historiske bygning kan du på helt tæt hold, opleve vand lave strøm. Hvis du er heldig er der nok vand til at de store turbiner går i gang. 
Den interaktive sandkasse indbyder til masser af leg mens de voksne kan gå på opdagelse i udstillingen med el-apparater fra gammel tid. 

De smukke omgivelser omkring Værket indbyder til gåture og ophold i den fantastiske natur. 
Besøg vandlegepladsen, med mange timers leg eller den nye trampolinpark med hele 8 forkellige trampoliner. Gå en tur langs det store rør hvor vandet ledes ind til turbinerne med op til 6.000 liter vand i sekundet. 

Lej din kano hos Harteværket

Lej en kano

Harteværket Vandlegepladsen

Vandlegeplads

Tubinerne ved harteværket

Guidede ture

Hos Harteværket kan du leje en kano eller en kajak og sejle hele vejen ind til midtbyen. Nyde naturen på en anden måde, spis frokost i midtbyen og sejl tilbage igen. I kan også sejle ud under motorvejsbroen og  nyde jeres medbragte mad. 

Der er forskellige ruter I kan sejle med forskellige længder, alle med mulighed for at ligge til forskellige steder og nyde naturen på land og spise en madkurv. 

I Kolding midtby ligger I til helt inde ved Søndertorv, hvor der er kanopladser, så I kan nyde forkosten ved en af de nærliggende cafeer eller gå en tur rundt i midtbyen. 

Se turmulighederne på Harteværkets hjemmeside og book også her din kano. Få også et overblik over hvor langt I kan nå på turen, husk at Harteværket ligger opstrøms så der skal beregnes mere tid når I skal sejle kanoerne tilbage til Harteværket. 

Harteværket i Kolding - Vandlegepladsen
Kanoer ved Harteværket
Tubinerne ved harteværket

Læs mere om Harteværket her

Harteværket blev taget i brug kort efter 1. Verdenskrig og leverer stadig el til Kolding by.

Åbn i Google Maps
Adresse

Alpedalsvej 107 A

6000

Koordinater

Længdegrad : 9.425196

Breddegrad : 55.501833

Kort over området
Download pdf

Kort over Hartesløjfen

pdf / 7.67 MB