Gå til indhold
©  Foto:

Bror Ditlev - Oplev toppen af Koldings gastronomi

Mærk den uformelle stemning hos Bror Ditlev, og bliv beriget med en god og ærlig gastronomisk madoplevelse.

 

Bæredygtig topgastronomi med fokus på lokale råvarer og den ærlige smag. 

Bror Ditlev har fået Kolding på det gastronomiske landkort med et fine dining-koncept, der byder på smag af kompromisløs kvalitet til rimelige penge og et vinkort, der i skrivende stund tæller mere end 400 forskellige vine. Stemningen er afslappet, munter og hyggelig. Her er plads til alle, uanset om man går efter ”Full experience” eller blot vil nyde et godt glas vin og få en hyggesnak med sommelieren i baren.

Restauranten drives af seks relativt unge og ambitiøse herrer: Tre kokke og tre sommelierer, der elsker håndværket og bruger oceaner af tid på at forfine smagsoplevelser og finde det helt rette vinmatch. Hver torsdag samles de seks og byder alle ind med ideer til nye, skæve sammensætninger eller blot en ny vin, der kan danne rammen om en ny ret. De følgende uger afprøves, justeres og prøvesmages ideen, indtil den enten ender på menukortet eller sættes til side til en senere udvikling. Alle retter er inspireret af sæsonen og de bedste råvarer fra lokalområdet. Menuerne har løbende udskiftninger, og køkkenchef Thomas Dissomma har det overordnede ansvar for en ensartet og ambitiøs smagsoplevelse – uanset om du besøger os i december eller juni. 

Bæredygtig topgastronomi

Vi har altid vægtet økologi og bæredygtighed højt, men nu tager vi det naturlige, næste skridt: Vi vil i løbet af 2022 arbejde for, at Bror Ditlev får Svanemærket. Per 1. januar er vi et godt stykke på vej: Vi benytter ikke kød fra ko, gris og andre opdrættede dyr i vores retter, da CO2-belastningen ved opdræt er alt for høj. Vi bruger primært vildt, lammekød og fisk, og vi bruger i videst mulig omfang hele dyret. Fiskene er fanget med line eller vod, da trawl belaster miljøet unødigt. Alle grøntsager og urter dyrkes lokalt, og det meste er økologisk. I køkkenet har vi udfaset brugen af alle klimabelastende remedier, såsom karklude med mikroplast, plasticfilm, engangshandsker og sølvpapir. Vi affaldssorterer ambitiøst, får spildevandet renset for organisk affald og rengør med svanemærkede rengøringsmidler. Vores duge og servietter vaskes på landets mest miljøvenlige vaskeri, og kokkene vender forklædet, så de kan bruges to gange før vask. Vi er meget fokuseret på at reducere madspild til et absolut minimum, så rester fra køkkenet fermenteres, syltes eller saltes for brug i fremtidige retter. Rester fra gæsternes tallerkener bruges til biogas.         

Vi har Det Økologiske Spisemærke i sølv, og såvel alle nonalkoholiske drikkevarer som alle vine på vinmenuerne er økologiske. Vi kommer ikke til at gå efter guldmærket, da vi vægter lokale råvarer højere end økologi. Desuden har vi en lang række topvine på lager, der af naturlige grunde ikke kan være økologiske.