VisitKolding

Rundvisning på Koldinghus - Guidede tur på Koldinghus

Få et overblik over kongeslottets historie og dets brug fra grundlæggelsen i 1268 og til i dag.

Koldinghus er gået fra at være en fæstning, sidenhen et kongeslot og nu huser det Museet på Koldinghus, som løbende har udstillinger i verdensklasse.

Hør fortællinger om kongerne på Koldinghus, branden i 1808 og den efterfølgende restaurering. Se de vigtigste rum; riddersalen, kirkesalen, kapellet, bibliotekssalen, sølvsamlingen og ruinfløjen. Bagefter er der mulighed for selv at gå på opdagelse i kæmpetårnet og i fangekælderen, i museets faste samlinger og eventuelle særudstillinger. 

Varighed 1½ time
Pris: Kontakt Koldinghus for aktuel pris
Henvendt til: Alle

Gruppe rundvisning

For grupper kan der arrangeres omvisning af en times varighed. Omvisningen kan tage udgangspunkt i f.eks. museet og dets historie, i arkitekturen eller i en aktuel særudstilling. Det giver jer historien og stedets fantastiske rejse fra grænseborg til kongeslot, ruin og endelig museum.

Der er mulighed for at få en temaomvisning af selveste Dronning Dorothea. Dronning Dorothea boede på Koldinghus i lange perioder i midten af 1500-tallet, og her levede hun det meste af sin næsten 12 år lange enketid.

Dronningen er stadig en kendt person i Kolding, hvor hun bl.a. har lagt navn til et teater, en loge, en børnegarde, en øl, der ikke mere kan fås, og til en nu forsvundet pub.

På Koldinghus vil rundviseren undervejs bl.a. fortælle om Dronning Dorotheas ægteskab med Christian 3., om hendes liv som dronning, om enkeårene i Kolding og om renæssancens mad, musik, haver og fester.