Sikkerhed ved badning

TrygFonden Kystlivredning samarbejder med Dansk Svømmeunion om at forebygge drukneulykker i Danmark.

De fem baderåd
1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid
strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet
med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret. Se også nedenfor.
Børn på stranden
Hvis dit barn bliver væk:
- Kontakt livredderen, hvis der er en på stranden.

- Find ud af, hvor du sidst har set barnet. I vandet? Eller på land?

Sidst set i vandet
I den situation skal du altid antage, at barnet er i livsfare og måske ved at drukne. Ring til alarmcentralen (1-1-2) med det samme og igangsæt en eftersøgning i vandet. Det er en god idé at eftersøge med strømmen.

Sidst set på land
Start i første omgang en eftersøgning uden at slå alarm til alarmcentralen. Børn bliver ofte fundet i nærheden af iskiosker eller andre steder, der vækker særlig interesse i børnehøjde.

Inddrag andre badegæster. Giv et grundigt signalement af barnet og få andre til at lede efter ham/hende. Udveksl mobiltelefonnumre. Lad altid en person blive på det sted, hvor barnet sidst er set. Start eftersøgningen der, hvor barnet sidst er set, og husk at børn tit vil gå med solen i ryggen.
Børn drukner stille
Når børn drukner, sker det som regel hurtigt, pludseligt og i stilhed. Børn hverken råber eller plasker, når de kommer i vanskeligheder. De forsvinder bare. Derfor er det afgørende at holde øje med både små og større badende børn.

Fortæl dine børn, at vi skal passe lige så godt på hinanden ved vandet som i trafikken. Skab trygge og overskuelige rammer for børnene og hold øje med dem.

Det er dit ansvar som forælder aldrig at slippe børn af syne. Du må på intet tidspunkt efterlade børn alene ved vandet. Heller ikke for bare at gå på toilettet eller hente noget i bilen. Tag dem med.
Læs meget mere om bade- og vandsikkerhed på respektforvand.dk

 

Sand og vand 

Løverodde Strand
Der er også mulighed for at slappe af ved de mange strande i området omkring Kolding. Her er mange gode strande at vælge imellem, og de er tæt på byen. Er du lidt af en vandhund, så snyd ikke dig selv for en oplevelse ved én af strandene langs Kolding Fjord. Se en oversigt over strandene her

 

Del denne side

Naturruter i Kolding

Naturruter i Kolding

Brochuren Naturruter i Kolding kan rekvireres hos Visit Kolding eller du kan downloade den her

Kløverstierne i Kolding

Kløverstierne har alle udgangspunkt på Akseltorv. Herfra kan der vælges mellem fire forskellige ruter. Download folder her

Geocaching i Kolding

Geocaching i Kolding

Geocaching er en sjov skattejagt med GPS, hvor du kan være aktiv i naturen på en anderledes måde. 

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Fra banken, der med sine 113 meter over havet hæver sig over landskabet, er der udsigt over hele området mellem Kolding og Christiansfeld. Læs mere om Skamlingsbanken her

Kolding Ådal og Harteværket

Harteværket i Kolding
Ta' på tur i Kolding Ådal og kom tæt på naturen og oplev Harteværket.
Læs mere om Kolding Ådal 

 

Noret i Hejlsminde

Oplev 12 km skønne landskaber, natur og fugleliv i det flotte naturområde i Hejlsminde.

Læs og download Naturfolderen Hejlsminde natursti, Rundt om Noret