Gå til indhold
TrapholtKoldinghusChristiansfeld

Kunst, historie og kultur i Kolding og Christiansfeld

Foto: VisitKolding

Oplev kunst, historie og kultur i Kolding

Besøg det smukke Koldinghus i Kolding centrum, eller Trapholt med international anerkendt kunst. Christiansfeld, UNESCO verdensarv - med en helt unik historie. 

Morgenlys Koldinghus
Pige i udklædningstøj på Koldinghus

Jyllands sidste kongeborg

Foto:Koldinghus&Andres Baldursson
Koldinghus

Oplev det 750 år gamle slot, som gennem århundreder var et af landets vigtigste kongeslotte. I dag er Koldinghus et moderne museum og en seværdighed i verdensklasse med en prisbelønnet restaurering, store internationale særudstillinger og landets største samling af moderne dansk sølv.  I øjeblikket kan besøgende opleve udstillingen ”KONGERÆKKEN MED JIM LYNGVILD – dragter, dramaer og Danmarkshistorie” med 110 nye fotos af Danmarks konger og dronninger fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe 2. I udstillingen kan man møde udklædte skuespillere, der agerer konger, dronninger og hofdamer. I KONGERÆKKENS VÆRKSTED er der aktiviteter for børn og en kongelig selfie-station. Afslut besøget på det gamle slot med en tur i Madkælderen eller Kæmpetårnet, hvor du kan nyde udsigten udover byen, fjorden og slotssøen. 

I skolernes sommerferie (27.6-9.8 2020) er der 50% rabat på entréen. Børn under 18 fri entré.

Er I til moderne kunst og dansk design når det er bedst? Besøg Trapholt museum for moderne kunst og design med enestående arkitektur og naturskøn placering ned til Kolding fjord.

Trapholt byder velkommen til spændende oplevelser for hele familien. Oplev i sommerferien bl.a. den populære udstilling SENSE ME, der sætter sanserne i spil, Anette Harboe Flensburgs monumentale og farverige malerier eller deltag i en af de kreative workshops. Gå heller ikke glip af Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus. Det eneste af sin slags og indrettet med Jacobsens egne designs. 

I skolernes sommerferie (27.6-9.8 2020) er der 50% rabat på entréen. Børn under 18 fri entré.
 

Kirkepladsen i Christiansfeld

Christiansfeld

Foto: Visit Kolding

Christiansfeld – Verdensarv i særklasse 

Christiansfeld er ét af syv verdensarvssteder i Danmark – en kulturoplevelse i særklasse!
Christiansfeld har en helt særlig stemning. Byen emmer af ro og giver anledning til at sætte tempoet ned.
Nyd en gåtur rund i byen, eller tag på en historisk byvandring og tag forbi Honningkagebageriet og smag de berømte honningkager - kendt i hele landet. 
 

Byvandring med guide hver dag frem til d. 31. august - kl. 11 i hverdage og kl. 13 i weekender

Christiansfeld er grundlagt af Brødremenigheden i 1773, og rummer enestående kulturelle traditioner og historie. Brødremenighedens håndværkere har skabt deres eget bud på det perfekte samfund - med symmetri, fællesskab og lighed imellem byens folk.
Christiansfeld er i dag et stykke unik byplanlægning med lange lige linjer og imponerende arkitektur.

Share your experiences with us: