skip_to_main_content
VisitKolding
Stole paa Trapholt
Trapholt

Oplev et uforglemmeligt designunivers når I besøger Trapholt museum ved Kolding fjord. Den arkitektoniske bygning med fjorden som baggrund er et kunststykke i sig selv.  

Fiskeri i Donssøerne Kolding
Natur og Outdoor

Aktiviteter i naturen

Mærk naturens kræfter og dyk ned se havbunden fyldt med liv, eller få adrenalinet rundt i kroppen med en tur på surfbræt, eller på en tur på MTB i Marielundskoven

Fiskeri i Kolding

I Kolding området finder du alt hvad et lysfiskerhjerte begærer. Beliggenheden direkte ud til Lillebælt, Kolding Å og de mange Put and Take-søer gør området omkring Kolding til et attraktivt sted for lystfiskere.

Læs mere om natur og outdoor i Kolding 
 

Funky Monkey Park i Kolding - svævebanen
GoMonkey i Kolding

I GoMonkey kan du udfordre din indre klatreabe sammen med hele familien! Her er der udfordringer til personer i alle aldre og i flere forskellige niveauer. 
I parken kan du opleve 6 forskellige klatrebaner der tilsammen udgører 60 udfordringer, og en svævebane på 350 meter.

 
Der er åbent fra påsken til november - alle weekender, ferier, helligdage og hele sommeren. Desuden er der åbent på bestilling for grupper med flere end 10 voksne eller 15 under 12 år.

Kolding
Koldinghus

Oprindeligt blev Koldinghus bygget som et værn mod hertugdømmerne i syd, men gennem årene ændrede Koldinghus sig fra at være soldaternes hjemsted til at være det foretrukne opholdssted for konger og dronninger. Men Koldinghus er mere end et spændende historisk bygningsværk. Her er både skiftende og faste udstillinger af kunst og kunsthåndværk. Ikke mindst den enestående samling af sølv hvor genstande fra renæssancen frem til vor tid imponerer.

Besøg Geografisk Have i Kolding er en 14 ha stor oplevelsespark og botanisk have. 
En 100 år gammel have med store gamle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder, urter og ikke mindst roser kan ses i haven. Du kan opleve den prisbelønnede Rosenhave med over 500 roser, et rosarium med historiske roser og en række vilde roser, indført af Aksel Olsen, havens grundlægger. I Syvdalen venter spændende naturoplevelser med grotter, bæk og kvidrende fuglesang.
I temahaverne kan du få inspiration til din egen have. Der er en økologisk køkkenhave, en naturhave, en krydderurtehave og flere andre haver.

Nicolai i Kolding er et kulturel kompleks bestående at 5 bygninger der rummer alt fra en cafe, en biograf til et udstillingslokale og et hus til kultur-aktører, iværksættere, kreative tiltag.

Flere oplevelser i Kolding

Tour Danmark Kolding 2021
Tour de France i Kolding

Læs om Tour de France i Kolding og Danmark - Touren kommer til Kolding den 3. juli 2022.

Mad paa Madkaelderen paa Koldinghus
Spisesteder i Kolding

Kolding har mange forskellige spisesteder. Du kan finde dansk mad eller hvis du er mere til tapas, italiensk eller noget helt 3 så finder du også det. Mange steder kan du sidde ude og nyde din mad i Koldings gader eller i skoven ved Løverodde strand. Kolding Storcenter har også mange fine spisesteder hvor du kan spise frokost eller aftensmaden. 

Guidede tur i Kolding
Guidet tur i Kolding og Christiansfeld

Skal du høre lidt ekstra om Kolding og historien? eller måske om design og byplanlægning - så booke en af vores guider og få den helt rigtige fortælling om Kolding by - historien, designvisionen og små anekdoter om byen og dens mange historiske bygninger. Vi har også guider der fortæller om Christiansfeld og mange andre ture rundt i området. 

Kolding city med mange mennesker
Shopping i Kolding

Store brands eller små kuriositeter? Kolding er en gammel handelsby, og det kan man mærke, når man besøger butikkerne.
I de gamle gågader i Kolding City  er der mange aktiviteter hen over året med blandt andet maj-marked, internationale markedsdage og By Night-arrangementer. Lidt uden for centrum finder du Kolding Storcenter, som har samlet mere end 120 butikker med alt det nyeste og alt det hotte. 

Vielse i Geografisk Have i Kolding
Giftes ?

Der er gode muligheder for at holde bryllup i Kolding eller Christiansfeld. Så er I til stor fest eller det lille intime bryllup på stranden eller i Geografisk Have så se mulighederne her