Kolding
Se alle

Oplevelser for voksne i Kolding

Events

Kolding har mange spændene aktiviteter og seværdigheder- også til de voksne. Byen er omgivet af skove, fjorden og strande, som invitere til uforglemmelige oplevelser. 
 

Hvad med at starte dagen på én af vores mange hyggelige cafeer i midtbyen, og dernæst shoppe i de smukke gamle gågader eller i Jyllands største butikscenter? 
Er I til oplevelser i det fri, så besøg den prisbelønnede rosenhave i Geografisk have, gå en tur rundt om søen i Marielundskoven eller spil golf på én af vores to golfbaner i Kolding. 
Hvis i leder efter kulturelle oplevelser så besøg det gamle vandkraftværk Harteværket, det gamle kongeslot Koldinghus eller Trapholt museet.     
Når dagen skal afsluttes på en afslappende måde er Dronning Dorotheas badstue det oplagte sted.  
Så er I til natur, historie, design, kultur, shopping, gastronomi og wellness så byder Kolding på det hele - vi glæder os til at se jer.

Koldings mange aktiviteter for voksne

Dronning Dorotheas Badstue

Dronning Dorotheas Badstue byder på skøn wellness og selvforkælelse. Læn dig tilbage og lad dig forkæle i de historiske omgivelser. Her er mulighed fo...

Godset

I de rustikke lokaler på Koldings nedlagte godsbanegård, er der i dag et moderne spillested, som byder på ca. 120 koncerter i alle genre henover året.

Kolding Teater

Kolding Teater er et moderne kulturhus, der indeholder en stor teatersal, et stort festlokale samt flotte foyeområder

Dronning Dorothea Teatret

Dronning Dorothea Teatret er Koldings ambitiøse amatørteater, som står bag Koldings årlige festspil og flere andre forestillinger.

Aktiviteter for voksne i Kolding

Christiansfeld - UNESCO Verdensarv

Christiansfeld Oplev den helt særlige arkitektur og smag på de berømte honningkager når I besøger UNESCO byen Christiansfeld.

RaceSyd

Mærk adrenalinsuset, når du dyster mod din familie, venner eller kollegaer om at komme først over målstregen. Her er garanti for spænding og sjov for ...

Hotel Trapped

Hotel Trapped skaber rammerne for sammenhold og afprøvning af detektiv-evnerne i de forskellige udbryder-værelser og løsning af mordgåder. Samtidig ha...

Bridgewalking - Udsigt til noget særligt

Prøv det hvis du tør! Du kan tage til Sydney. Eller Lillebælt. Begge steder kan du gå oven på en bro. Opleve højden. Suget i maven. Den spektakulæ...

Golf i Kolding

Spiller du golf ? Kolding har 2 golfbaner der er meget forskellige og begge et besøg værd. Kolding Golf Club ligger lige ved Kolding Storcenter mens B...

Trapholt
Oplev et uforglemmeligt designunivers når I besøger Trapholt museum ved Kolding fjord. Den arkitektoniske bygning med fjorden som baggrund er et kunststykke i sig selv.
Natur og Outdoor
Aktiviteter i naturen Mærk naturens kræfter og dyk ned se havbunden fyldt med liv, eller få adrenalinet rundt i kroppen med en tur på surfbræt, eller på en tur på MTB i Marielundskoven Fiskeri i Kolding I Kolding området finder du alt hvad et lysfiskerhjerte begærer. Beliggenheden direkte ud til Lillebælt, Kolding Å og de mange Put and Take-søer gør området omkring Kolding til et attraktivt sted for lystfiskere. Læs mere om natur og outdoor i Kolding
Funky Monkey park
I Funky Monkey park kan du udfordre din indre klatreabe sammen med hele familien! Her er der udfordringer til personer i alle aldre og i flere forskellige niveauer.  I parken kan du opleve 6 forskellige klatrebaner der tilsammen udgører 60 udfordringer, og en svævebane på 350 meter.   Der er åbent fra påsken til november - alle weekender, ferier, helligdage og hele sommeren. Desuden er der åbent på bestilling for grupper med flere end 10 voksne eller 15 under 12 år.
Koldinghus
Oprindeligt blev Koldinghus bygget som et værn mod hertugdømmerne i syd, men gennem årene ændrede Koldinghus sig fra at være soldaternes hjemsted til at være det foretrukne opholdssted for konger og dronninger. Men Koldinghus er mere end et spændende historisk bygningsværk. Her er både skiftende og faste udstillinger af kunst og kunsthåndværk. Ikke mindst den enestående samling af sølv hvor genstande fra renæssancen frem til vor tid imponerer.

Geografisk Have i Kolding

Foto: VisitKolding

Besøg Geografisk Have i Kolding er en 14 ha stor oplevelsespark og botanisk have. 
En 100 år gammel have med store gamle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder, urter og ikke mindst roser kan ses i haven. Du kan opleve den prisbelønnede Rosenhave med over 500 roser, et rosarium med historiske roser og en række vilde roser, indført af Aksel Olsen, havens grundlægger. I Syvdalen venter spændende naturoplevelser med grotter, bæk og kvidrende fuglesang.
I temahaverne kan du få inspiration til din egen have. Der er en økologisk køkkenhave, en naturhave, en krydderurtehave og flere andre haver.

Lokale bryggerier

Besøg en af Koldings små lokale producenter - her kan du smage den lokale øl eller vinen der produceres og sælges helt lokalt - eller den lokale whisky. 

Trolden - Bryghus og Destilleri

Kom helt tæt på når du besøger Trolden og høre om bryggeteknik og øltyper - vi smager naturligvis på vores håndlavede specialøl der er brygget på gammeldags manér efter "champagnemetoden".

Modavi - Dansk vingård i Kolding

Modavi tilbyder året rundt forskellige spændende arrangementer med rundvisning og vinsmagning - få indsigt i dansk vinkultur og årets gang på en vingård. Vi tilrettelægger gerne nogle spændende timer for jer.

Skærsøgaard Vin - Dansk Vingård

Skærsøgaard er Danmarks første autoriserede og mest præmierede vingård i kongeriget. Første årgang ef Mousserende vin, hvidvin, rødvin, rosé og sød dessertvin er fra 2001. Siden er 20 årgange kommet til. Skærsøgaard har vundet 231 præmier for sine vine i 10 lande, heraf 69 guldmedaljer. ...

Nicolai Komplekset

Foto: VisitKolding

Nicolai i Kolding er et kulturel kompleks bestående at 5 bygninger der rummer alt fra en cafe, en biograf til et udstillingslokale og et hus til kultur-aktører, iværksættere, kreative tiltag.

Flere oplevelser i Kolding

Tour de France i Kolding
Læs om Tour de France i Kolding og Danmark - Touren kommer til Kolding den 3. juli 2022.
Spisesteder i Kolding
Kolding har mange forskellige spisesteder. Du kan finde dansk mad eller hvis du er mere til tapas, italiensk eller noget helt 3 så finder du også det. Mange steder kan du sidde ude og nyde din mad i Koldings gader eller i skoven ved Løverodde strand. Kolding Storcenter har også mange fine spisesteder hvor du kan spise frokost eller aftensmaden.
Guidet tur i Kolding
Skal du høre lidt ekstra om Kolding og historien ? eller måske om design og byplanlægning - så booke en af vores guider og få den helt rigtige fortælling om Kolding by - historien, designvisionen og små anekdoter om byen og dens mange historiske bygninger.
Shopping i Kolding
Store brands eller små kuriositeter? Kolding er en gammel handelsby, og det kan man mærke, når man besøger butikkerne. I de gamle gågader i Kolding City  er der mange aktiviteter hen over året med blandt andet maj-marked, internationale markedsdage og By Night-arrangementer. Lidt uden for centrum finder du Kolding Storcenter, som har samlet mere end 120 butikker med alt det nyeste og alt det hotte.
Giftes ?
Der er gode muligheder for at holde bryllup i Kolding eller Christiansfeld. Så er I til stor fest eller det lille intime bryllup på stranden eller i Geografisk Have så se mulighederne her

Andre sjove og udfordrende oplevelser i Kolding

Locked Escape Room Kolding

Få en intens, spændende og sjov oplevelse sammen med familie, venner eller kollegaer! Hos LOCKED Kolding har vi 3 Escape Rooms indrettet i meget autentiske rammer. LOCKED Koldings lokaler er indrettet som en mystisk tidslomme, som gør at oplevelser allerede starter i lobbyen. Escape...

Hotel Trapped

Hotel Trapped skaber rammerne for sammenhold og afprøvning af detektiv-evnerne i de forskellige udbryder-værelser og løsning af mordgåder. Samtidig har Hotel Trapped også Danmarks bedste spøgelseshus, hvor der er garanti for gys og uhygge.