skip_to_main_content

Julestemning og julehygge i Kolding

Gå i de smukke oplyste gader i Kolding city, og mærk julestemningen når duften af brændte mandler fylder gaderne, og butikkerne inviterer indenfor til julehandel. I kan møde julemanden der går rundt i byen og snakker med de børn han møder og tag julesokken med og hæng den op i en af byens butikker. På Koldinghus kan du se et 5 meter langt julebord hvor du kan opleve konger og dronningers jul fra vikingetiden og op til 1800-tallet.

Juleshopping

Shop julegaver i Kolding
Shop i Kolding City

I december vil gå gadens butikker have åbent fra 10-18 i hverdagene, lørdage 10-16 og søndage 11-16. Igen i år er byens smukke julebelysning sat op i Koldings gader, så gå en tur igennem gaderne og oplev den dejlige julestemning.  

Kolding Storcenter December
Kolding Storcenter

Er vejret ikke til udendørs shopping har Kolding Storcenter hele 124 butikker I kan vælge imellem. Butikkerne holder juleåbent fra 10-20 alle dage hele december helt frem til den 23. december. 

Gå på shoppetur i Vamdrup
Shopping i Vamdrup

En hyggelig tur i gaderne i Vamdrup, gå i de lokale butikker og støt lokalt. 

Lidt ekstra julehygge.... book en overnatning

Kan I slet ikke få nok af julestemningen i Kolding så bliv lidt længere. Koldings overnatningssteder står klar til at byde jer velkommen og kræse lidt ekstra om jer her i den mørke tid hvor hygge og afslapning står højt på ønskelisten....

Brødremenighedens Hotel julen
Brødremenighedens Hotel

Oplev et af Danmarks ældste hoteller i idylliske Christiansfeld - Her er den helt unikke julestemning i gaderne med den smukke Herrenhut stjerne der hænger i byen og skaber hygge. Besøg de små lokale butikker og smag de lokale honninghjerter. Besøg også Szocska Living - en flot butik med masser af jul og hygge.

Julehygge Comwell Kolding
Comwell Kolding

Bo tæt på både Kolding Storcenter og Kolding midtby når du overnatter på Comwell. Nyd de moderne rammer og den dejlige mad på hotellet tæt på centrum, og gå en tur i den smukke skov, Marielund, der ligger lige ved hotellet. Den 10. december kan du opleve Andreas Bo i et nyt skarpt show, spis en lækker middag i restauranten på Comwell inden showet og inviter gerne et vennepar med.

Den Gamle Grænsekro Jul
Den Gamle Grænsekro

Den Gamle Grænsekro tæt på både Kolding og Christiansfeld tilbyder god kvalitet til gode priser i den hyggelige traditionsrige krostue og overnatning i smukke værelser på en kro hvor du kan mærke historien når du bevæger dig rundt i de forskellige krostuer og selvskabslokaler på kroen. 

Aften på Hotel Kolding
Hotel Kolding

Skal det være helt i centrum - så er Hotel Kolding lige det rigtige sted. Et moderne hotel midt i byen med en lækker brunch og med en fantastisk julebuffet i weekenderne den 27/28 november og 4/5 december. 

Julehygge paa Koldingfjord
Hotel Koldingfjord

Skal der ekstra forkælelse til, så er Hotel Koldingfjord det helt rigtige sted at tilbringe natten. Efter en shoppetur i byen, besøg på Koldinghus eller i en af de smukke skove i området kan I med sikkerhed nyde en lækker middag og en god nats søvn på Hotel Koldingfjord. 

Kolding Hotel Apartments julen
Kolding Hotel Apartments

Bo centralt i Kolding - tæt på Koldinghus, Slossøbadet og midtbyen hvor der kan shoppes i de mange små lokale butikker. 

Kolding Kryb I Ly Kro
KRYB I LY Kro v. Kolding

Nyd den ægte krostemning på KRYB I LY landevejskro der ligger lige mellem Kolding og Fredericia. Nyd en af de mange klassiske retter som findes på menukortet i restauranten, og overnat på en af de smukkest storkroer i Danmark. 

Saxildhus Kolding
Milling Hotel Saxildhus

Hotel Saxildhus ligger ved banegårdspladsen i Kolding - bo i et charmerende og autentisk hotel tæt på bymidten, restauranterne og butikkerne.

Kolding Scandic Hotel
Scandic Kolding

Scandic Kolding - moderne hotel med alle faciliteter. Overnat i nyrenoverede værelser, men dejlig udsigt og god morgenmad. 

Sdr Bjert Kro - Facade
Sdr. Bjert Kro

Tæt på Kolding ligger den lille idylliske kro - Sdr. Bjert Kro. Her kan I nyde en fantastisk middag og en dejlig morgenmad inden turen går videre, måske til mere juleshopping ? Sdr. Bjert Kro ligger vægt på sæsonens råvarer med fokus på god kvalitet og høj smag. 

Sne paa Tyrstrupkro
Tyrstrup Kro

Oplev landlig hygge når det er bedst - på Tyrstrup Kro vil I blive forkælet på alle sanser, og samtidig nyde de stille omgivelser som kroen ligger i kun lidt uden for Christiansfeld

Zleep Kolding
Zleep i Kolding

Zleep Kolding ligger tæt på centrum med Legeparken lige udenfor døren. Tag børnene med når I besøger Kolding og få en dejlig overnatning med aktiviteter lige ved hotellet og shopping i midtbyen tæt på. Zleep Kolding tilbyder prisbevidste værelser med god adgang og tæt på næste alt i Kolding.

Andre overnatningsmuligheder i Kolding

Danhostel by night Kolding

I Kolding finder du mange muligheder for overnatning, små hyggelige Bed & Breakfast, Vandrehjem eller hvad med en hyggelig bondegårdsferie med dyr og masser af natur - se dem alle her

Juleaktiviteter i Kolding

Julemanden ankommer til Kolding
Julemandens ankomst

Julemanden kommer naturligvis også til Kolding i år - dog bliver det lidt anderledes end det plejer. I år kan du nemlig følge med hjemmefra stuen - så frem med hyggen, find tæpperne frem, spis en æbleskive og se julemanden ankomme til Kolding på båden Casper mens I sidder hjemme i varmen og nyder en stille aften. Se julemanden ankomme til Kolding fredag 20. november kl. 17 på Kolding Kommunes Facebook side eller på Kolding Kommunes hjemmeside. 

Geografisk Have i vinteren i Kolding
Lysoplevelse i Geografisk Have

Besøg haven i vintermånederne - også her er der smukt og masser at kigge på. I hverdagene er entreen gratis, men i weekenderne koster det lidt. Haven er åben alle dage fra 10-18. Kommer I sidst på eftermiddagen kan I opleve en hel ny lysrute hvor de smukke gamle træer bliver oplyst. Medbring lommelygte, varmt tøj og dit kamera og få en smuk oplevelse i Geografisk Have. 

Juletoget Lotte Rie i Kolding
Juletoget Lotte Rie

Tag en tur rundt i byens gader med juletoget Lotte Rie - hun kører fredag til søndag i december måned. I stiger på v. Julemandens hus i Helligkorsgade og det koster 10 kr. pr. person.

Julebord på Koldinghus
Jul på Koldinghus

På Koldinghus er julestemningen helt i top - her er pyntet op i alle kroge af slottet og et fem meter langt historisk flot pyntet julebord. Der er juleskattejagt og man kan lave sin helt egen julefigur og tage med hjem. Der venter også andre juleoplevelser på det smukke slot, så det er bare om at komme afsted og besøge Koldinghus i december.

Julen i Christiansfeld

Mærk den helt specielle julestemning i Christiansfeld i julemåneden, når de smukke adventsstjerner pynter i bybilledet, og duften af de lækre honningkager fylder de gamle smukke gader. Oplev også de helt særlige jule traditioner der er forbundet med Brødremenigheden og shop lokal fremstillede varer i de små butikker i byen. 


 

Christiansfeld julestjerne
Historien om Stjernen

Helt fra gammel tid har man i Christiansfeld brugt en meget speciel adventsstjerne af papir, formet som en morgenstjerne med 25 spidser. 
Den er fremstillet i Herrnhut og blev kendt i Danmark gennem Brødremenigheden i Christiansfeld og bruges mange steder i Tyskland. Hver år laves stjernen som en Årsstjerne i en ny farve i et begrænset antal.

Christiansfeld i julestemning
Byrundvisning -Stjernestunder

Oplev Christiansfeld i december, med den smukke Herrnhutstjerne i gaderne og den velsmagende honningkage. Hør om byen og Brødremenighedens historie samt den helt særlige byplan og arkitektur. Turen har også fokus på historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner.  Turene foregår på disse datoer den 28. november, 5. december, 12. december og 19. december.

 

Julen i Kolding

I december måned vil du i år møde Julemanden rundt i Koldings gader - han vil fortælle julehistorier og hvor du kan hænge din julesokke. De skal nemlig hænge i en af byens mange butikker i år og ikke i julemandenshus.

Giv en næstekærlig gave I år kan du afleverer din Næstekærlige julegave på biblioteket, i Synoptik og på Rådhuset - Hjælp udsatte børn med at få en dejlig jul - læs mere om det velgørende projekt på her: Lions Club Kolding

Læs om andre juleoplevelser på Kolding kommunes hjemmeside: Oplev julen i Kolding

Julekoncerter og juleteater i Kolding

Dronning Dorothea Teatret Kolding Pyrus julen 2020
Pyrus på Dronning Dorothea Teatret i Kolding

Skal I i den helt rigtige julestemning så besøg Dronning Dorothea teatret i Kolding. Her spiller "Pyrus, alletiders juleshow" fra den 19 november til den 20 december - så mangler der lidt julestemning så er I garanteret jul for alle pengene når I besøger Dronning Dorothea Teatret til denne forestilling. 

Koncerter Jul Kolding
Oversigt over koncerter i Kolding

Se her en oversigt over koncerter i byen.