Julehygge i Kolding
Kom og oplev

Jul i Kolding

Christiansfeld julestjerne

Juleferie i Kolding

Gå i de smukke oplyste gader i Kolding city, og mærk julestemningen når duften af brændte mandler fylder gaderne, og butikkerne invitere indenfor til julehandel. Kolding byder i julemåneden på mange hyggelige julemarkeder hvor der er fokus på smag, julegaver, julestemning og masser af design. Måske I skal forbi det traditionsrige julemarked på Koldinghus, hvor du kan komme i den helt rette stemning når julehyggen er på sit højeste. Besøg også julemandens hus sammen med børnene, og hæng en julesok på den magiske julesokkevæg. 

Juleaktiviteter i Kolding

Julemarked på Trapholt
Trapholt afholder deres populære julemarked den 30. november og 1. december. I år præsenterer 55 særligt udvalgte kunsthåndværkere og designere deres unikke produkter. Billetprisen er 55 kr. som også giver adgang til resten af museet.
Julemandens ankomst
Fredag den 22. november klokken 18 tændes byens juletræ på Akseltorv af Borgmesteren og julemanden. Forinden ankommer julemanden til havnen med julebåden Casper klokken 17, og kører derefter i juletoget Lotte Rie til Akseltorv, hvor han vil underholde med hans nissebørn. Erhvervsklubben Kolding deler julegodter ud til alle børn.
Julemarked på Koldinghus
Oplev det hyggelige julemarked den 7. og 8. december når alle slottets sale fyldes med boder, smuk julepynt og musik i riddersalen. Årets julemarked er med over 80 udstillere, inklusiv et fødevaremarked med julebag, julesnaps, special øl og andre jule specialiteter. Der er gratis adgang for alle under 18 år, og billetprisen for voksne er 50 kr.
JuleBazar på Designskolen
Igen i år afholder designskolen designernes populære juleBazar den 6. og 7. december. Kom og mød tidligere og nuværende studerende i de 125 små boder, hvor der sælges smykker, tryk, print, tekstiler og meget mere. Entre koster 20 kr. og der er åbent d.6 december fra 14-20 og d. 7 december fra 10-18.
Jul i Geografisk Have
Hver weekend i julen kan du opleve ”julefred i vinterhaven”. Egealferne og deres fortryllende verden er i år flyttet ind i væksthuset i haven og indbyder til at gå på opdagelse blandt magiske væsner og grønne planter. I gaveværkstedet kan du lave dine egne julegaver som med garanti vil skabe glæde.

Andre juleaktiviteter i Kolding

Jul på Landbomuseet

Kom i julestemning med et besøg på Landbomuseet, hvor du også har mulighed for at møde julemanden.

Jul i Christiansfeld

Foto: Eva Kristensen

Oplev den helt specielle julestemning i Christiansfeld i julemåneden, når de smukke adventsstjerner pynter i bybilledet, og duften af de lækre honningkager fylder de gamle smukke gader. Oplev også de helt særlige jule traditioner der er forbundet med Brødremenighedskirken, tag med på juleturen til Christinero eller besøg det hyggelige julemarked i byen. 
 

Julen i Christiansfeld


 

Julemarked i Christiansfeld
Besøg det hyggelige julemarked i honningkagebyen Christiansfeld den 7. og 8. december fra klokken 10 til 15. Her kan du opleve de hyggelige boder, hestevognskørsel, musik og underholdning og børnene kan møde julemanden.
Julegåtur til Christinero
For 12 år i træk afholdes den traditionsrige juletur ud til Christinero den 1. december. I skoven vil der være julemandsvækning, og der vil blive serveret gløgg og æbleskiver. Det koster 40 kr. at deltage og billetterne kan købes ved SMUKSAKK, Kongensgade 9a, Christiansfeld.
Historien om Stjernen
Helt fra gammel tid har man i Christiansfeld brugt en meget speciel adventsstjerne af papir, formet som en morgenstjerne med 25 spidser.  Den er fremstillet i Herrnhut og blev kendt i Danmark gennem Brødremenigheden i Christiansfeld og bruges mange steder i Tyskland. Hver år laves stjernen som en Årsstjerne i en ny farve i et begrænset antal.

Kolding Light Festival

Foto: VisitKolding

Torsdag den 5. december til lørdag den 7. december kan du igen opleve den fantastiske Kolding Light Festival. Festivalens idé er, ved anvendelse af lys og lyd at give de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by, byen vil derfor være fyldt med forskellige installationer og arrangementer. 

Jul på Landbomuseet

Foto: VisitKolding

Den 7. og 8. december fra 10 til 16, afholder Landbomuseet deres årlige julearrangement. Her kan man fælde sit eget træ i skoven, og derefter nyde varm kakao, gløgg og æbleskiver i stalden. Der går rygter om at julemanden også dukker op.  

Julemandenshus i Kolding

Foto: VisitKolding

Fra den 30. november til den 23. december flytter julemanden ind i julehuset på Helligkorsgade. Hver dag vil hans dør være åben i butikkernes åbningstid, hvor alle artige børn kan komme og hilse på ham. Tag gerne en julesok med og hæng den på den magiske julesokkevæg, og nisserne vil trylle godter i dem op til jul. I julehuset kan der købes gløgg og æbleskiver.

Giv en næstekærlig gave

I julemandens hus vil der fra den 30. november og frem til den 17 december stå et juletræ på første sal med til og fra kort på. Her er det muligt at tage et til og fra kort og købe en julegave fra barnets ønsker. Dernæst binder du kortet om gaven og aflevere den til julemanden- så gør du juleaftenen sjovere for et barn tilknyttet børnefamiliehuset, Tinghøj, Familierådgivningen i Kolding eller Gademix.    

Juleshopping

Shop i Kolding City
I december vil gå gadens butikker have åbent fra 10-18 i hverdagene og fra 10-16 i weekenderne. Den 5, 6 og 7 december holder butikkerne åbent fra 10-21 i forbindelse med Kolding Light Festival. Igen i år sættes byens smukke julebelysning op i Koldings gader, så gå en tur igennem gaderne og oplev den dejlige julestemning.
Kolding Storcenter
Kom og vær med når julemanden ankommer til Kolding storcenter den 30. november klokken 14 ved indgang G. Julemanden vil gå en tur rundt i centret og synge de velkendte julesange. Butikkerne holder juleåbent fra 10-20 alle dage hele december helt frem til den 23. december.