Julehygge i Kolding
Kom og oplev

Jul i Kolding

Christiansfeld julestjerne

Julestemning og julehygge i Kolding

Gå i de smukke oplyste gader i Kolding city, og mærk julestemningen når duften af brændte mandler fylder gaderne, og butikkerne invitere indenfor til julehandel. Kolding byder i julemåneden på mange hyggelige julemarkeder hvor der er fokus på smag, julegaver, julestemning og masser af design. Måske I skal forbi det traditionsrige julemarked på Koldinghus, hvor du kan komme i den helt rette stemning når julehyggen er på sit højeste. Besøg også julemandens hus sammen med børnene, og hæng en julesok på den magiske julesokkevæg. 

Juleshopping

Shop i Kolding City
I december vil gå gadens butikker have åbent fra 10-18 i hverdagene, lørdage 10-16 og søndage 11-16. Den 4. - 5. og 6. december holder butikkerne åbent fra 10-20 i forbindelse med Kolding Light Festival. Igen i år sættes byens smukke julebelysning op i Koldings gader, så gå en tur igennem gaderne og oplev den dejlige julestemning.
Kolding Storcenter
Er vejret ikke til udendørs shopping har Kolding Storcenter hele 124 butikker I kan vælge imellem. Butikkerne holder juleåbent fra 10-20 alle dage hele december helt frem til den 23. december.

Lidt ekstra julehygge.... book en overnatning

Kan I slet ikke få nok af julestemningen i Kolding så bliv lidt længere. Koldings overnatningssteder står parate til at byde jer velkommen og kræse lidt ekstra om jer her i den mørke tid hvor hygge og afslapning står højt på ønskelisten....

Hotel Koldingfjord
Skal der ekstra forkælelse til så er Hotel Koldingfjord det helt rigtige sted at tilbringe natten. Efter en shoppetur i byen, besøg på Koldinghus til julemarked eller i en af de smukke skove i området kan I med sikkerhed nyde en lækker middag og en god nats søvn på Hotel Koldingfjord.
Hotel Kolding
Skal det være helt i centrum - så er Hotel Kolding lige det rigtige sted. Her bor I midt i byen så der ikke er langt hjem med alle indkøbene. Et moderne hotel men en lækker brunch tæt på alt.
Tyrstrup Kro
Oplev landlig hygge når det er bedst - på Tyrstrup Kro vil I blive forkælet på alle sanser, og samtidig nyde de stille omgivelser som kroen ligger i lidt uden for Christiansfeld

Juleaktiviteter i Kolding

Julemandens ankomst
Julemanden kommer naturligvis også til Kolding i år - dog bliver det lidt anderledes end det plejer. I år kan du nemlig følge med hjemmefra stuen - så frem med hyggen, smid benene og, spis en æbleskive og se Julemanden ankomme til Kolding på båden Casper mens I sidder hjemme i varmen og nyder en stille aften.
Julemarked på Koldinghus
Oplev det hyggelige julemarked den 4. - 6. december når alle slottets sale fyldes med boder, smuk julepynt og musik i riddersalen. Årets julemarked er med over 80 udstillere, inklusiv et fødevaremarked med julebag, julesnaps, special øl og andre jule specialiteter. Der er gratis adgang for alle under 18 år, og billetprisen for voksne er 50 kr. Fredag og lørdag er der ekstra længe åben i fødevareafdelingen i forbindelse med Kolding Light Festival
Jul i Geografisk Have
Hver weekend i julen kan du opleve ”julefred i vinterhaven”. Egealferne og deres fortryllende verden er i år flyttet ind i væksthuset i haven og indbyder til at gå på opdagelse blandt magiske væsner og grønne planter. I gaveværkstedet kan du lave dine egne julegaver som med garanti vil skabe glæde.

Julen i Christiansfeld

Jul i Christiansfeld

Foto: Eva Kristensen

Mærk den helt specielle julestemning i Christiansfeld i julemåneden, når de smukke adventsstjerner pynter i bybilledet, og duften af de lækre honningkager fylder de gamle smukke gader. Oplev også de helt særlige jule traditioner der er forbundet med Brødremenigheden og shop lokal fremstillede varer i de små butikker i byen. 


 

Historien om Stjernen
Helt fra gammel tid har man i Christiansfeld brugt en meget speciel adventsstjerne af papir, formet som en morgenstjerne med 25 spidser.  Den er fremstillet i Herrnhut og blev kendt i Danmark gennem Brødremenigheden i Christiansfeld og bruges mange steder i Tyskland. Hver år laves stjernen som en Årsstjerne i en ny farve i et begrænset antal.

Kolding Light Festival

Foto: VisitKolding

Torsdag den 4. december til lørdag den 6. december kan du igen opleve den fantastiske Kolding Light Festival. Festivalens idé er, ved anvendelse af lys og lyd at give de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by, byen vil derfor være fyldt med forskellige installationer og arrangementer. 

Jul på Landbomuseet

Foto: VisitKolding

Den 12. og 13. december fra 10 til 16, afholder Landbomuseet deres årlige julearrangement. Her kan man fælde sit eget træ i skoven, og derefter nyde varm kakao, gløgg og æbleskiver i stalden. Der går rygter om at julemanden også dukker op.  Der er gratis entre i denne weekend.

Julemanden besøger Kolding

Foto: VisitKolding

I december måned vil du i år møde Julemanden rundt i Koldings gader - han vil fortælle julehistorier og hvor du kan hænge din julesokke. De skal nemlig hænge i en af byens mange butikker i år og ikke i Julemandenshus.

Giv en næstekærlig gave NY TEKS - ???

I julemandens hus vil der fra den 28. november og frem til den 17 december stå et juletræ på første sal med til og fra kort på. Her er det muligt at tage et til og fra kort og købe en julegave fra barnets ønsker. Dernæst binder du kortet om gaven og aflevere den til julemanden- så gør du juleaftenen sjovere for et barn tilknyttet børnefamiliehuset, Tinghøj, Familierådgivningen i Kolding eller Gademix.