Christiansfeld

I Christiansfeld har I mulighed for at snuse til historien, få en rundvisning og smage de lækre og honningkager.

Oplev arkitektur, historie og honningkager

Den 4. juli 2015 blev Christiansfeld udpeget som verdenskulturarv. Det skete på UNESCO komiteens møde i Bonn. Dermed har Danmark nu 6 steder på den attraktive verdensarvsliste. "Christiansfeld er nu blevet et verdensnavn. Kvalitetsstemplet er sat på vores unikke Brødremenigheds by. Rigtig mange mennesker har en aktie i, at det er lykkes. Men når det kan ske, så er det jo reelt, fordi vores daværende konge Christian d. 7. gav lov til, at Brødremenigheden måtte opføre den unikke bymidte. Det blev starten på det, som nu er verdenskulturarv. Jeg ser frem til, at både turister og resten af Danmark vil få øjnene op, for det helt særlige der er i Christiansfeld,” siger Jørn Pedersen, borgmester, Kolding Kommune.

Christiansfeld er grundlagt i 1771 og opkaldt efter Kong Christian VII. Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden. Byen er speciel ved at være planlagt og bygget efter samme mønster som den første Brødremenighedsby Herrnhut i Tyskland. Den er altså ikke opstået gradvist som så mange andre småbyer i Danmark. Størstedelen af den oprindelige by blev bygget fra 1773 til 1812, og den gamle bydel er i dag et levende kulturminde midt i byens hjerte - og en del af byens og borgernes hverdag.

Christiansfeld er de seneste 10 år blevet nænsomt renoveret og skiller sig ud fra andre byer i Danmark med sin særlige og gennemførte arkitektur og velbevaret bykerne.

I hjertet af Christiansfeld er der god mulighed for at nyde byens butikker i stemningsfyldte og historiske rammer. Her er café og bageri, hvor de originale Christiansfelder honningkager sælges, butikker med lækre delikatesser, som vin, kaffe og chokolade og andre speciale butikker.

Der vil være mulighed for en rundvisning i byen med lokal guide, hvor man kan opleve og nyde arkitekturen og høre historien omkring Christiansfeld, evt. suppleret med sønderjysk kaffebord.


Del denne side

Kontakt os på Visit Kolding