STRANDE VED LILLEBÆLT

Lillebælt har en strand for alle

Ved Lillebælt kan du nyde strandene, hele året igennem. De ligger i Danmarks største Naturpark, Naturpark Lillebælt, bundet sammen af de hyggelige kystbyer Kolding, Fredericia og Middelfart. Lillebælt har en strand for alle og tilbyder hver især noget særligt til gæsterne. Hop i bølgen blå om sommeren, tag på picnic i efteråret, gå en lang tur om vinteren eller find det perfekte surf spot i foråret. Der er et væld af muligheder, og mange gemte perler venter på at blive fundet.

Vi har inddelt vores strande i 6 temaer, for at gøre det lettere for dig, at finde den strand der passer til bedst til dig.

Strande i Lillebælt

Temastrande i Naturpark Lillebælt

Kolding, Fredericia og Middelfart byder på strande af høj kvalitet, lige ud til det skønne Lillebælt. Find den strand, der passer dig bedst blandt vores 6 temaer.

Naturpark Lillebælt

Naturpark Lillebælt

Nysgerrig på naturen i Lillebælt ? Læs mere her om Danmarks største naturpark - en marin naturpark med Lillebælt som centrum.

Den bynære strand

Den bynære strand

Den bynære strand ligger enten ved eller tæt på bymiljø, så du inden for kort tid kan tage på café eller shoppetur. Den har et hyggeligt miljø, hvor du både vil møde unge mennesker og børnefamilier, der nyder strandlivet.

Familiestrand

Familiestrand

Familiestranden har gode børnevenlige badeforhold og faciliteter til børnene. Stranden har sandbund og er lavbundet, og der er ofte legeplads samt gode toiletforhold. Her kan familien nyde nogle dejlige timer og en god strandtur sammen.

Wellness strand

Wellness strand

Wellness stranden ligger typisk i rolige og naturskønne omgivelser og tilbyder mere eksklusive faciliteter såsom sauna, wellness tilbud og strandmøbler til afslapning. Wellness stranden giver dig mulighed, for at sætte fokus på dit personlige velvære.

Vandsikkerhed på stranden

Sikkerhed på vandet

Læs om gode råd når du bader i havet.  TrygFonden Kystlivredning samarbejder med Dansk Svømmeunion om at forebygge drukneulykker i Danmark.

Se film om badesikkerhed her

Picnicstrand

Picnicstrand

Picnicstranden tilbyder et hyggeligt strandområde med gode picnicsteder, bænke og grillmuligheder. Picnicstranden har et mindre udbud af aktiviteter og en dejlig udsigt.

Aktivitets strand

Aktivitetsstrand

Aktivitetsstranden tilbyder én eller flere af følgende muligheder: Surfe, dykke, undervandsjagt, vandre, spille volleyball eller lignende. Her er plads til boldspil og andre aktiviteter. 

Naturstrand

Naturstrand

Naturstranden er tæt på skov og natur. Her er fred og mere plads. Ved stranden har du mulighed for at blive klogere på naturen, mens du er på stranden.

Blå Flag

Blå Flag

Se en oversigt over alle blåflag strande i Danmark, og læs mere om hvad det betyder at stranden har et blå flag.