Koldinghus

Koldinghus - Jyllands sidste kongeborg

Koldinghus er meget mere end et museum. Se resterne af ruinen der fortæller om katastrofebranden i 1808 eller oplev historien helt tæt på når der er levende fortællinger i slottes lokaler og se moderne design når designskolen udstiller deres afgangsprojekter. 

Koldinghus har gennem sin mere end 700-årige historie spillet en væsentlig rolle i Danmarks historien som grænseværn og som et af kongefamiliens fortrukne slotte. Slottet var det første slot, som udelukkende blev brugt som bolig for kongefamilien. 

Kæmpetårnet på Koldinghus

Kæmpetårnet har fået sit navn efter de fire statuer af kæmper fra den græske og romerske myteverden der stod på toppen af tårnet. I dag står kun Herkules tilbage.

Sydfløjen Koldinghus
Biblioteksalen på Koldinghus
Efterår Koldinghus

Koldinghus for børn


Gå gennem slottet og glem nutiden, lad Koldinghus tage dig tilbage til da Kong Christian 4. var barn og gik i skole på Slottet. Spil kegler på den Kongelige Keglebane i slottes indre går, eller løb op i Kæmpetårnet og nyd udsigten fra toppen af Koldinghus.  

Udklædning for børn på Koldinghus
Skilt til udklædning på Koldinghus
Fægteskole for børn på Koldinghus

Genopbygningen af Koldinghus efter branden tog lang tid - det varede over 100 år inden Kæmpetårnet var blevet genopbygget og hele slottet igen var under tag.

Slotssøen i Kolding

Slotssøen i Kolding

Slotssøen i Kolding

Slotssøen i Kolding blev anlagt omkring 1570 og var i mange år monarkens ejendom og der måtte derfor hverken fiskes eller sejles på søen. Dog lå der en lille robåd på søen hvis nu, en kongelig gæst ønskede en fisketur. 
Rundt langs Slotssøen ligger kærlighedsstien og turen rundt er langs søen er meget brugt. Sommeren over arrangeres gratis koncertet og der er aktiviteter på søen til årets kulturnat i Kolding og Kolding Light Festival slutter hvert år med et stort fyrværkeri ved søen. 

Madkælderen på Koldinghus

Madkælderen på Koldinghus serverer hver dag stor traditionel dansk frokost buffet med hjemmelavede klassiske retter, så hvis du vil prøve det godt danske smørrebrød er Madkælderen et godt valg. 

Torsdag, fredag og lørdag  er menuen fast med udsøgte danske råvarer fra små lokale producenter i området. Nyd en 4 retters menu med afstemte vine og en helt fantastisk atmosfære.  Du er også velkommen til at kigge ind i Madkælderen uden at betale entré til museet. 

Restaurant paa Koldinghus

Souvenirshop på Koldinghus

På Koldinghus finder du også en lille fin butik. Butikken sælger souvenirs til både børn og voksne, men også lokale vare. Her finder du et udvalg af vare fra George Jensen Damask og lokale fødevare. Butikken har også et stor udvalg af bøger om Kolding, Koldinghus og de aktuelle udstillinger samt et udvalg af sølv fra George Jensen. 

Man kan kigge ind i butikken efter et besøg på slottet, men man er også velkommen til at kigge ind, uden at betale indgang til udstillingerne på Koldinghus. 

Btuikken på Koldinghus
Butik Koldinghus
souvenirs på Koldinghus
Koldingfjord Hotel se fra vandet
Se mere fra Området
Åbn i Google Maps
Adresse

Koldinghus

6000 Kolding

Koordinater

Længdegrad : 9.474377

Breddegrad : 55.491489